Giovanni Troilo - AIC / Water Lillies of Monet

Arts in Cinema is terug. Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze keer zien we Water Lilies of Monet, een betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies.

De documentaire laat het verhaal zien van Claude Monet, de schilder die geobsedeerd was door water en licht en dit omzette tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde.

Het genie van het impressionisme overwon een depressie die hem bijna het schilderen deed opgeven. Hij zette zich met hart en ziel in om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Les Grandes Décorations. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geeft zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede. Het werk was Monet's laatste erfenis voor Frankrijk: een symbool van hoop en vrede in een door oorlog verscheurde wereld.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met vier andere kunstfilms voor €35. Geïnteresserd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vijf dinsdagen bezoekt, of op vijf zondagen.

Arts in Cinema zondag: 10 maart (Monet), 7 april (Degas), 12 mei (Tintoretto), 9 juni (Picasso) en 7 juli (Klimt & Schiele)
Arts in Cinema dinsdag: 19 maart (Monet), 16 april (Degas), 21 mei (Tintoretto), 18 juni (Picasso) en 16 juli (Klimt & Schiele)

Komt het niet uit? In het najaar van 2019 volgt er een tweede deel Arts in Cinema.Regie: Elisa Lasowki
Tijdsduur: 80 minuten


 

Speeltijden