Phil Grabsky - AIC / Young Picasso

Arts in Cinema is terug. Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Young Picasso, de film vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes - de zogenaamde blauwe en roze periodes.

Pablo Picasso is een van de grootste kunstenaars aller tijden en tot zijn overlijden in 1973 was hij een van de meest productieve kunstenaars. Veel films belichten de latere jaren van zijn kunst, de verhoudingen en de grote kring vrienden. Maar waar begon dit alles? Wat heeft Picasso in de eerste plaats gemaakt?

Nadat het te lang genegeerd is, is het nu tijd om te kijken naar de jonge jaren van Picasso. Zijn opvoeding en zijn leren die hebben geleid tot zijn uitmuntende prestaties. Drie steden spelen hierin een sleutelrol: Malaga, Barcelona en Parijs. Young Picasso bezoekt elk van deze steden en verkent hun invloed op Picasso, met de focus op specifieke kunstwerken uit zijn jonge jaren.

De film neemt ons helemaal mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: Les Demoiselles d'Avignon. Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud. In samenwerking met de Picasso musea in Malaga, Barcelona en Parijs vertelt de film hoe Picasso steeg tot grote hoogtes.

Arts in Cinema
Deze film maakt deel uit van het programma Arts in Cinema. De film is los te bezoeken of in combinatie met vier andere kunstfilms voor €35. Geïnteresseerd in het Arts in Cinema pakket? Kies dan of je deze graag op vijf dinsdagen bezoekt, of op vijf zondagen.

Arts in Cinema zondag: 10 maart (Monet), 7 april (Degas), 12 mei (Tintoretto), 9 juni (Picasso) en 7 juli (Klimt & Schiele)
Arts in Cinema dinsdag: 19 maart (Monet), 16 april (Degas), 21 mei (Tintoretto), 18 juni (Picasso) en 16 juli (Klimt & Schiele)

Komt het niet uit? In het najaar van 2019 volgt er een tweede deel Arts in Cinema.Regie: Phil Grabsky
Tijdsduur: 85 minuten

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!