Andrea Arnold - American Honey

Een jonge vrouw die niets te verliezen heeft sluit zich aan bij de salesafdeling van een reisblad en raakt verstrikt in een wervelwind van feesten, de regels overtreden en de liefde ontdekken terwijl ze de Amerikaanse Midwest doorkruist met een groep buitenbeentjes.

De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. Blowend, zingend, vrijend, stelend, ruziënd en vechtend trekken de jongeren in een busje door de Verenigde Staten, in de eerste Amerikaanse film van de Britse Andrea Arnold (Fish TankWuthering Heights). De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough) en doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

Een hiphoprijke soundtrack begeleidt deze energiek meanderende On the Road voor millennials, uit de hand gefilmd met documentair gevoel. Hier is vrijheid niet de droom, maar de vijand. American Honey, winnaar van de Juryprijs in Cannes, gaat over een innerlijke reis en schetst ondertussen een zelden gezien beeld van jongeren die aan de onderkant van de Amerikaanse maatschappij hun weg zoeken. 

In de prijzen
American Honey heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder de Jury Prijs in Cannes en Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards.

Recensies

★★★★ - VPRO Cinema: ''Rauw-realistische roadmovie''

★★★★ - Het Parool: ''Boeit van begin tot eind''

★★★★ - Filmkrant: ''Een lyrisch aura''

★★★★ - The Guardian: ''Hedendaagse Easy Rider''

★★★★: de Volkskrant: ''Onvergetelijke trip''Regie: Andrea Arnold
Cast: Sasha Lane, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi
Genre: Drama
Land: Verenigd Koninkrijk
Speelduur: 158 min. 
Leeftijd: :16+: :drugs: :schelden:
Speeltijden