Todd Douglas Miller - Apollo 11

Op 20 juli is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Apollo 11 bereikte haar doel en de hele wereld leefde mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat opnieuw te beleven is in deze indrukwekkende documentaire.

Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld word je meegevoerd naar deze historische missie. Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film je mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte.

Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong in de toekomst maakte.

Apollo 11 won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

Recensies

★★★★ VPRO Cinema: ''Een ongekende trip terug in de tijd''

★★★★ NRC: ''De kijker krijgt veel ruimte om zelf weg te dromen''

★★★★★ The Guardian: ''Eén van de meest verbluffende films over ruimtevaart ooit gemaakt''Regie: Todd Douglas 
Cast: Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins
Genre: Docu / Histrorisch
Jaartal: 2019
Land: VS
Tijdsduur: 93 minuten
Kijkwijzer: AL 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!