Morgan Matthews - Autismeweek: X + Y

Van 2 t/m 9 april is het landelijke autismeweek!
Een perfect moment om bij autisme stil te staan. En wel vanuit twee invalshoeken, namelijk: persoonlijke ervaringen van mensen met autisme en vanuit het perspectief van Hollywood.
Kobussen & Partners Psychologen organiseert in samenwerking met de Verkadefabriek een autisme thema avond in de Verkadefabriek.Om 19:30 beginnen we de avond met een college tour waarin een ervaringsdeskundige met autisme alle vragen zal beantwoorden vanuit de zaal. Daarna wordt de film  X plus Y getoond

De licht autistische tiener Nathan trekt zich na de plotselinge dood van zijn vader terug in zijn eigen wereldje. Anderen houdt hij op afstand, zelfs zijn moeder Julie. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg, het enige dat hij begrijpt is wiskunde. Zijn leraar, Mr. Humphreys, ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Als lid van een team, dat ook nog eens een grote kans heeft de Olympiade te winnen, lijkt Nathans leven voorgoed te veranderen. Maar bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met de aantrekkelijke Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

Regie: Morgan Matthews, Cast: Asa Butterfield, Sally Hawkins, Genre: komedie, drama Land: VK, Lengte: 111 min., 2014, Leeftijd: 12+.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!