Bacurau - Kleber Mendonça Filho - Juliano Dornelles

Sciencefiction, western en actie vloeien samen in deze politieke parabel over een klein dorpje in Brazilië dat plots verdwenen blijkt van alle digitale plattegronden.

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt.

Recensies
★★★★★ NRC:
"Magisch-realistisch spel met metafoor en strakke logica"
★★★★ VPRO Cinema: "Geraffineerde mix van drama, pulp en satire"
★★★★ de Volkskrant: "Volstrekt originele sciencefictionwestern"Je kunt naast elkaar zitten.
We hebben de filmzalen zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden? Dat kan nog steeds. We hebben ook een aantal ‘solozitjes’.Voor of na de film een hapje eten of drinken?.  
Reserveer een tafeltje voor lunch of diner.

Neem je drankje mee de filmzaal in
Een fruitig wijntje, koud speciaalbiertje, gin & tonic of kopje koffie, bestel je drankje in het café en neem het mee de filmzaal in.

Even na- of bijkletsen in het café
Na de film is er altijd een plekje voor je vrij in het café. Om even na of bij te kletsen, met een biertje of wijntje. Je hoeft niet te reserveren, meld je na de film bij het café, dan zoeken we een leuke plek voor je uit.

We doen er alles aan om je een veilige en vertrouwde omgeving te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat in onze zalen de lucht continu ververst wordt? Klik hier voor antwoord op vaak gestelde vragen.Regie: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles
Cast: Sonia Braga, Udo Kier, Barbara Colen
Genre: Actie
Land: Brazilië
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 130 minuten
Kijkwijzer: 16+ 

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!