Maysaloun Hamoud - Bar Bahar

Portret door Maysaloun Hamoud van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv, waar ze wonen.

Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers.

De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van. De stad aan de mediterrane kust, waar een mooi beeld van wordt getoond, is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar (In Between).

Recensies

★★★★- The Guardian: 'Een inspirerend en krachtig debuut.'

★★★ - NRC: 'De Palestijnse versie van Girls.'

★★★ - De Volkskrant: 'Je kunt deze vrouwen alleen maar aanmoedigen. De actrices spelen de drie vrouwen en hun vrijheidsstrijd met overtuiging.'Regie: Maysaloun Hamoud
Cast: Mouna Hawa, Mahmud Shalaby, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura
Genre: Drama
Land: Israël
Jaar: 2017
Tijdsduur: 96 minuten
Kijkwijzer: 


Tickets
Bekijk online