Michael Pearce - Beast

Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder.

Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal, brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt.

De vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller. Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley en Johnny Flynn. Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Recensies

★★★★ - The Guardian: 'Vernuftig gelaagde thriller.'

★★★ - VPRO Cinema: 'Sfeervol sinister speelfilmdebuut.'

★★★ - De Volkskrant: 'Naarmate meer kaarten op tafel worden gelegd, wordt Beast duisterder.' Regie: Michael Pearce
Cast: Jessie Buckle, Johnny Flynn, Geraldine James
Genre: Thriller
Land: GB
Jaar: 2017
Tijdsduur: 107 minuten
Kijkwijzer:      

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!