Spike Lee - BlacKkKlansman

BlacKkKlansman vertelt het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth (John David Washington) die als Afro-Amerikaanse politieman uit Colorado Springs de Ku Klux Klan probeert te infiltreren.

Ron Stallworth is in de jaren zeventig de eerste Afro-Amerikaanse aanwinst van het politiekorps in Colorado Springs en dat klinkt plezieriger dan het is. Na het zoveelste vervelende voorval laat Stallworth zich overplaatsen naar de undercoverafdeling. Wanneer hij dan een wervingsadvertentie voor de Klan ziet, heeft hij zijn roeping gevonden. Samen met zijn Joodse (en blanke) collega Flip Zimmerman (Adam Driver, The Man Who Killed Don Quixote) gaat hij aan het werk. Voor de persoonlijke ontmoetingen valt Zimmerman in, de rest van de tijd gaat Stallworth zelf in het notoire witte spookkostuum. Zo ontmoet hij zelfs de grote baas van de Klan, ‘Grand Wizard’ David Duke (Topher Grace, Under the Silver Lake). En dat is nog maar het begin van een bizarre loopbaan.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt.

Recensies

★★★★ VPRO Cinema: ''Even bijtend als grappig''

★★★★ NRC: ''Het venijn zit in de staart''

★★★★ Empire: ''Lee's film brandt met passie''Regie: Spike Lee 
Cast: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace
Genre: Actie / Drama
Land: VS
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 135 minuten
Kijkwijzer: 12+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!