Diverse filmmakers - Bossche Filmers

  • Bossche Filmers

Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers. Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek.

Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen.
 HET PROGRAMMADe Kruisheren van St. Agatha
Regie: Daan Jongbloed | Documentaireserie | Lengte: 21 minuten

Regisseur Daan Jongbloed bracht de zomer van 2018 door bij de Kruisheren van Sint Agatha; een zestal kloosterlingen die met elkaar een celibatair en teruggetrokken leven leiden, volgens de eeuwenoude dagorde van het kloosterleven. Dicht op de huid observeert Daan Jongbloed het dagelijks leven van deze kleine gemeenschap. In intieme en ontwapenende interviews vertellen de Kruisheren over hun beleving van het teruggetrokken en celibataire kloosterleven.

Omroep Brabant zond de documentaire als 10-delige uit in het programma Goud van Brabant. Tijdens Bossche Filmers kijken we naar de eerste drie afleveringen. Momenteel monteert Daan aan de lange documentaire die eind 2019 in première gaat. Volg de documentaire op facebookZij gaan voor Goud 
Regie: Remco Heuvelmans & Bap Boumans | Promofilm | Lengte: 4 minuten

Ze gaan ervoor en zetten er bijna alles voor opzij. Fantastisch als je dan genomineerd wordt voor het Tilburgs SportGala. Het levert bovendien mooi werk op voor filmmaker Remco Heuvelmans, voice-over en tekstschrijver Bap Boumans en muziekcomponiste Wendy Heuvelmans. Zij hebben jaarlijks de taak om iedere genomineerde op het gala in een filmpje van 60 seconden te presenteren. Remco en Bap tonen er op de Bossche Filmers drie van. Bijzonder is het maakproces en hun intensieve samenwerking daarbij.Presentatie visie & Missie Tolbrug
Regie: Marijke van Veldhoven | Animatie | Lengte: 3 minuten

De animatie vertelt het verhaal van Revalidatiecentrum Tolbrug, zodat het bijzondere werk van de medewerkers, hun passie en vakmanschap, zichtbaar wordt. De animatie laat een revalidatietraject zien door de ogen van de patiënt; vanaf het moment dat hij binnenkomt tot aan het moment waarop hij terug kijkt op zijn revalidatie. Bijzonder is dat het script samen met de medewerkers gemaakt is. De medewerkers hebben hiermee een verhaal gekregen, waarmee ze kunnen laten zien wat hun werk betekent voor anderen: het verschil tussen het niet zelf kunnen en het wel kunnen.


Goud-van-Brabant - Passie voor erfgoed
Productie: Eendracht Films | Documentair portret | Lengte: 11 minuten

Erfgoed is simpel gezegd dat wat men van z'n voorouders erft. Maar erfgoed kan niet zonder mensen die er op een of andere manier bij betrokken zijn. Die verzamelen, conserveren, opknappen, tentoon stellen. Eendracht Films maakt in opdracht van Erfgoed Brabant 52 portretten van mensen die een passie hebben voor Erfgoed. Een lerares die gepassioneerd vertelt over de lokale geschiedenis; een jonge archeoloog die je alles kan vertellen over het verleden van Eindhoven of de pensionado die een spade in de grond steekt en daar zomaar een 16e-eeuws vestingwerk blootlegt. Tijdens Bossche Filmers worden er twee portretten vertoond.

The Urban Art of Movement
Regie: Annemarie van Oosteren | Clip | Lengte: 2 min. 

De Urban Art of Movement is een idee van een aantal samenwerkende Fontys Hogescholen om iets toe te voegen aan de freerunners-community in Eindhoven: een online platform voor de runners om hun tricks en skills te delen. Dat platform is er nog niet, toch maakte Anne-Marie van Oosteren van Mooi Werk Media er al een filmpje over, samen met een aantal jonge Eindhovense freeruntalenten.
Camera: Florian Koch, montage: Bas Govers, concept en regie: Anne-Marie van Oosteren.

Little Chute
Regie: Diny van Hoften | documentaire in productie | Lengte: 5 minuten

Van 1848 tot 1960 is een grote groep katholieken, voornamelijk uit Uden en omstreken, geëmigreerd naar Amerika. De eerste groep die de oversteek maakten kwamen terecht in Little Chute. Deze mensen waren door de pastoor overgehaald om naar Amerika te komen. Wat hadden ze te verliezen? Hun aardappeloogst was mislukt en er was armoede in Brabant. De pastoor beloofde hen een betere toekomst in de ‘Nieuwe Wereld’. Filmmaker Diny van Hoften gaat in Little Chute op zoek naar de laatste generatie Brabantse emigranten. Voor de productie van de documentaire is onlangs een crowdfundingcampagne gestart. Tijdens Bossche Filmers neemt Diny ons mee in het verhaal met fragmenten van de opnamen die ze al heeft kunnen maken.

Docu zonder Naam
Regie: Ruut van der Beele | Korte docu | Lengte: 9 minuten

Welke documentaire Ruut laat zien tijdens Bossche Filmers zie je op de avond zelf. Een ding kunnen we al wel zeggen; er zit een leuk verhaal bij!Aankomende Bossche Filmers

Donderdag 23 mei

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!