Bossche Filmers - Diverse Filmmakers

  • Bossche Filmers

Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers. Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek.

Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Dat alles onder leiding van gastheer Theo Verbruggen. Creatieve energie van eigen bodem.HET PROGRAMMA


Rushed
Regie: Roy de Haan & Bas van den Ing | Animatie | Lengte: 7 min.

In de animatiefilm Rushed wordt een abstract karakter wakker in een ogenschijnlijk lege, witte wereld. Hij gaat op verkenning uit maar wordt ontmoedigd door de eindeloze, lege ruimte. Plotseling wordt hij opgeschrikt door vreemde, harde geluiden. Van schrik begint hij te rennen, waarna hij struikelt over een obstakel. Wanneer hij opkijkt kijkt zie hij iets dat hem vreselijk afschrikt! Rushed is in 5 dagen tijd geproduceerd door Team Polako voor het One Week Filmproject 2019 van Nieuwe Filmers. De film heeft hierbij de prijs voor beste muziek gewonnen. Naast de animatiefilm zien we ook een korte making of van het proces.

Art Dept.
In ieder editie van Bossche Filmers zien we twee films, die gemaakt zijn binnen de werkervaringsplek Docwerk. Dit zijn korte films over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmmakers. De films worden uitgezonden binnen het kunst- en cultuurprogramma Art Dept. op NPO 2 Extra, i.s.m. de NTR. In deze editie zien we:

The Voice you can't refuse 
Regie: Myrna van Oosterhout | Lengte: 11 min.

Hoe stoer Julia ook overkomt, ze is onzeker over zichzelf en haar creativiteit als singer-songwriter. Julia is in gevecht met zichzelf en maskeert dit door duidelijke keuzes te maken in haar uiterlijk en leefstijl.

Sabr
Regie: Anass Houmane | Lengte: 8 min.

Rhaida is illustrator en gaat in gesprek met haar Egyptische moeder Magda die illustreren niet als een echte baan ziet.

Beren in Finland
Regie: Kees van Meurs | Natuurdocumentaire | Lengte: 10 min.

Beren in Finland is een natuurfilm gemaakt door de Bossche Filmer Kees van Meurs. Kees heeft 4 nachten met veel geduld en passie een aantal beren gevolgd, die in Finland een paar honderd meter van de Russische grens leven. De film is een onderdeel van een langere natuurfilm over Scandinavië. De muziek van de film is speciaal gecomponeerd. Tijdens Bossche Filmers praat Kees samen met onze gastheer Theo live mee tijdens de vertoning van de film. Een bijzonder kijkje in een stukje natuur dat je niet zo snel ziet. 

Overtreed me
Regie: Jasper Toeli | Videoclip | Lengte: 3'40 min.

Een videoclip van het nummer Overtreed me van de band Clittenband. Een nummer met een verhaal; we dalen af naar een duistere SM kelder en volgen Aja en Hanna in hun obscure pogingen Noortje's liefde te overwinnen. Maar, zo blijkt, haar hart is al verkocht, aan de muziek.

De Val
Regie: Laurian Serno | Fictiefilm | Lengte: 20 min.

De makers van deze bijzondere film zijn twee scholieren van 17 jaar (Laurian Serno en Jasmijn de Knoop). Zij hebben het voor elkaar gekregen om met hun ambitie, talent én een professionele crew een korte fictiefilm te maken over een indringend thema waarmee zij in hun omgeving in aanraking komen. De Val gaat over het meisje Tess, dat aan een depressie lijdt. Zij trekt zich meer en meer terug, waardoor zij in een isolement terecht komt. Als ook haar hartsvriendin Nina zich afkeert van Tess, dan lijkt ze haar besluit genomen te hebben.

Schola 
Regie: Hans Borgman | TV-documentaire | Lengte: 16 min.

‘s-Hertogenbosch kent een lange koortraditie. Het parochiekoor van de Sint-Jan, de Schola Cantorum, is anno 2019 nog steeds springlevend. Hans Borgman bracht voor het televisieprogramma Goud van Brabant in tien afleveringen in beeld wat de, vaak jonge en moderne, leden van de Schola Cantorum beweegt te zingen in zo’n ‘levend monument’. In de loop van dit jaar verschijnt Schola ook als documentaire. Hier wordt op dit moment aan gewerkt. In Bossche Filmers zien we alvast de trailer en twee afleveringen.  

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!