/ BUITENSERRE

Maryam Touzani - Buitenbios / Adam

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe.

Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu 



BUITENBIOS



Het is weer zomer in de Verkadefabriek! Kom als de zon ondergaat kijken naar de nieuwste films en fijne klassiekers op onze binnenplaats.

Zak samen onderuit met een fris wijntje en koud speciaalbiertje en geniet van de zwoele zomeravonden. De hele maand juli en augustus, van maandag t/m zaterdag, zie je films in de Buitenbios.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.



Klik hier voor het Buitenbios programma



Regie: Maryam Touzani
Cast: Lubna Azabal, Aziz Hattab, Nisrin Erradi
Genre: Drama
Land: Marokk
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 98 minuten
Kijkwijzer: AL

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
ma 27 jul

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!