Luca Guadagnino - Buitenbios / Call Me By Your Name

Het gaat flink regenen vanavond.. Dat kan gebeuren. Het is soms ook nodig. Alleen komt het nu even niet goed uit. We moeten helaas vanavond de Buitenbios naar binnen verhuizen. We starten gewoon om 21.45, maar zitten wel lekker droog in Filmzaal 2. Tot vanavond!
 

Best of 2018

Op het van de zomerse hitte zinderende Italiaanse platteland beleeft de zeventienjarige Elio (Oscarwaardige prachtrol van Timothée Chalamet) zijn eerste grote liefde. Object van zijn verlangen is Amerikaan Oliver (Armie Hammer).


Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.

De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (Io Sono l’Amore) baseerde zijn ontroerende film op het gelijknamige boek van André Aciman.

Recensies

★★★★★ VPRO Cinema: ''Sprankelend, intiem en eerlijk.''

★★★★★ The Guardian: ''Doordrenkt met geraffineerde sensualiteit.''

★★★★★ Trouw: ''Een zeldzaamheid, een Italiaanse liefdesfilm die zo veel schoonheid en wijsheid herbergt, dat je zwevend de bioscoop verlaat.''

★★★★★ De Volkskrant: ‘'Over begeerte die nu eens geen problemen oplevert. En ja, dat zegt óók iets over onze tijd.’'


BUITENBIOS

Het is eindelijk weer zomer in de Verkadefabriek! Zoek samen een mooi plekje uit op onze binnenplaats en zie de nieuwste films en fijne klassiekers. Zak onderuit en geniet van de zwoele zomeravond en de sterrenhemel. De hele maand juli en augustus zie je films in onze nieuwe filmzaal: de Buitenbios. 

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden. Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Luca Guadagnino 
Cast: Armie Hammer, Timothee Chalamet
Genre: Drama
Jaartal: 2017
Land: VS
Tijdsduur: 132 minuten
Kijkwijzer: 12+ 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!