Buitenbios / De Slag Om De Schelde - Matthijs van Heijningen

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Heb je een kaartje voor deze film? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

De Slag om de Schelde was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.BUITENBIOS IM SCHNEEEen verwarmde stoel, een mooie (kerst)film, een koptelefoon (fijn voor geluid én warme oren), een fijne avond.

Van vrijdag 18 december t/m zaterdag 2 januari mag je je skipak, snowboots en thermohemd toch even onder het stof vandaan halen. Kleed jij je lekker dik aan, dan zorgen wij voor de rest.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.Klik hier voor het Buitenbios im Schnee programmaRegie: Matthijs van Heijningen
Cast: Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton
Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 17-12-2020
Land: Nederland
Speelduur: 124 minuten
Kijkwijzer: 16+ 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!