/ BUITENSERRE

Spike Lee - Buitenbios / Do the right thing

Recht voor z’n raap toont Spike Lee (BlacKkKlansman) de spanningen twee bevolkingsgroepen in de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant, een deze moderne klassieker. Hij kreeg met zijn film heel Amerika op de kast en is nu, helaas, nog steeds relevant.

Een kokendhete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Sal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in Lee’s schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen.

Op de soundtrack staan flink wat old skool hiphoptracks. Rosie Perez opent Do the Right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende ‘Fight the Power’ van Public Enemy. Spike Lee zelf is te zien als Hoofdpersoon Mookie, naast toen nog vrij onbekende acteurs als Samuel L. Jackson en John Turturro. BUITENBIOSHet is weer zomer in de Verkadefabriek! Kom als de zon ondergaat kijken naar de nieuwste films en fijne klassiekers op onze binnenplaats.

Zak samen onderuit met een fris wijntje en koud speciaalbiertje en geniet van de zwoele zomeravonden. De hele maand juli en augustus, van maandag t/m zaterdag, zie je films in de Buitenbios.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Spike Lee
Cast: Samuel L. Jackson, John Turturro, Danny Aiello
Genre: Komedie / Drama
Land: VS
Jaartal: 1989
Tijdsduur: 120 minuten
Kijkwijzer: 16+

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
do 30 jul

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!