Dennis Hopper - Buitenbios / Easy Rider

Fonda en Hopper zijn twee stevig blowende motorrijders op zoek naar vrijheid die ze niet kunnen vinden. Rijdend van LA naar New Orleans komen ze lieve hippies tegen, vriendelijke hoeren, alsmede integere ranchers, fascistische plattelanders en - gedenkwaardig hoogtepunt - Jack Nicholson.

Get your motor runnin’, Head out on the highway, Lookin’ for adventure And whatever comes our way.

Stel je eens voor: de wind in je gezicht, een goede vriend aan je zijde. De wereld draait alleen om jou, de eindeloze weg en je Harley Davidson. De film Easy Rider vertegenwoordigt het ultieme vrijheidsgevoel dat oprukte toen de hippiecultuur zijn intrede deed in de Amerikaanse samenleving.

Op vele vlakken is de film baanbrekend geweest, omdat er werd afgeweken van alles dat men gewend was in Hollywood. Er is geen gestructureerd script, geen traditioneel liefdesverhaaltje, de film werd gemaakt vóór jongeren en dóór jongeren en heeft een soundtrack die in zijn geheel bestaat uit popmuziek. Je kunt dan ook zeggen dat Easy Rider de eerste lowbudget-cultfilm was die wereldwijd een groot succes was en deuren opende voor toekomstige filmmakers.


BUITENBIOS

Het is eindelijk weer zomer in de Verkadefabriek! Zoek samen een mooi plekje uit op onze binnenplaats en zie de nieuwste films en fijne klassiekers. Zak onderuit en geniet van de zwoele zomeravond en de sterrenhemel. De hele maand juli en augustus zie je films in onze nieuwe filmzaal: de Buitenbios. 

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden. Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Dennis Hopper 
Cast: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson,
Genre: Drama / Avonturenfilm
Jaartal: 1969
Land: VS
Tijdsduur: 94 minuten
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!