Paolo Sorrentino - Buitenbios / La Grande Bellezza

Een film die overal vijf sterren kreeg

Een film die duidelijk verwijst naar het legendarische La dolce vita van Fellini, zonder daarbij aan eigenheid in te boeten. De kranten zijn eensgezind in hun oordeel over La grande bellezza, een film van Paolo Sorrentino: vijf sterren. 

Jep Gambardella (Toni Servillo) is een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

Winnaar van de Oscar voor beste buitenlandse film. En benoemd tot film van het jaar door de Volkskrant.

Recensies

★★★★★ NRC Handelsblad: ‘’ Een prachtige film over melancholie’’
★★★★★ Trouw: Alsof de Romeinen zijn blijven drinken en dansen’’
★★★★★ de Volkskrant: ‘’Het mooiste Rome dat je ooit op film hebt gezien’’
★★★★★ Het Parool: ‘’In Italië hebben ze nogal wat schoonheid’’
★★★★★ Algemeen Dagblad: ‘’Oogstrelend in beeld gebracht’’


BUITENBIOS

Het is eindelijk weer zomer in de Verkadefabriek! Zoek samen een mooi plekje uit op onze binnenplaats en zie de nieuwste films en fijne klassiekers. Zak onderuit en geniet van de zwoele zomeravond en de sterrenhemel. De hele maand juli en augustus zie je films in onze nieuwe filmzaal: de Buitenbios. 

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden. Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Paolo Sorrentino 
Cast: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli
Genre: Drama
Jaartal: 2013
Land: Italië
Tijdsduur: 141 minuten
Kijkwijzer: 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!