Jean-Pierre Dardenne / Luc Dardenne - Buitenbios / Le jeune Ahmed

In Le jeune Ahmed worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, maakt zijn omgeving zich zorgen over de tiener.

Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

Le Jeune Ahmed is de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, Une nuit; Le gamin au velo


BUITENBIOS

Het is eindelijk weer zomer in de Verkadefabriek! Zoek samen een mooi plekje uit op onze binnenplaats en zie de nieuwste films en fijne klassiekers. Zak onderuit en geniet van de zwoele zomeravond en de sterrenhemel. De hele maand juli en augustus zie je films in onze nieuwe filmzaal: de Buitenbios. 

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden. Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne 
Cast: Ider Ben Addi, Myriem Akheddiou
Genre: Drama
Jaartal: 2019
Land: België
Tijdsduur: 84 minuten
Kijkwijzer: 6+
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!