Quentin Tarantino - Buitenbios / Pulp Fiction

  • Buitenbios / Pulp Fiction
  • Buitenbios / Pulp Fiction
  • Buitenbios / Pulp Fiction

Na zijn low-budget, high-impact debuut waren de verwachtingen hooggespannen voor Tarantino’s tweede film en hij overtrof ieders verwachting met Pulp Fiction. Een chronologische mash-up met oneindig te quoten dialoog, een fantastische soundtrack en onverwachte explosies van ultra-violence die een hele generatie van filmmakers inspireerde.

Honey Bunny en Pumkin, twee kruimeldieven, komen tot de conclusie dat het te riskant wordt om drankwinkels te overvallen. Tijdens het ontbijt in een koffieshop besluiten ze dat er meer te halen valt.

Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas.

Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe. Ondanks dat Mia en Vincent zich tot elkaar voelen aangetrokken, verloopt de avond voorbeeldig. Totdat Mia een dodelijke mix inneemt. Regie: Quentin Tarantino
Cast: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis
Genre: Drama
Jaartal: 1994
Land: VS
Tijdsduur: 154 minuten
Kijkwijzer: 16+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!