Farhad Safinia - Buitenbios / The Professor and the Madman

Halverwege de 19e eeuw start Professor James Murray (Mel Gibson) met het samenstellen van de eerste editie van het Oxford English Dictionary. Maar waar te beginnen? Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen. Van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn) ontvangen ze er 10.000.

Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij er achter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers. Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer). Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten.

Professor And The Madman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen tevens in boekvorm in 1998 geschreven door Simon Winchester. 


BUITENBIOS

Het is eindelijk weer zomer in de Verkadefabriek! Zoek samen een mooi plekje uit op onze binnenplaats en zie de nieuwste films en fijne klassiekers. Zak onderuit en geniet van de zwoele zomeravond en de sterrenhemel. De hele maand juli en augustus zie je films in onze nieuwe filmzaal: de Buitenbios. 

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden. Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Farhad Safinia 
Cast: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer
Genre: Drama
Jaartal: 2019
Land: VK
Tijdsduur: 125 minuten
Kijkwijzer: 16+ 
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!