Claude Lelouch - Buitenbios / Un homme et une femme

UPDATE 16.00 uur: Er is vanavond kans op een klein buitje. We proberen de film buiten te vertonen. Als de weersverwachting slechter wordt, vertonen we de film bInnen. 

Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un homme et une femme (1966). De film is onlangs gerestaureerd (4K) en weer te zien.

Winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film). De digitale restauratie van Un homme et une femme beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2016 in de sectie Cannes Classics, bij het vijftigjarig bestaan van de film. De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwartwit- en kleuren-negatief (35mm), onder supervisie van Claude Lelouch.

Tegelijkertijd verschijnt de nieuwe film van Claude Lelouch, Les plus belles années d’une vie. Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar ‘Jean Louis’ en ‘Anne’, nu als tachtigers. Les plus belles années d’une vie is op 6 juli in de Buitenbios te zien. BUITENBIOSHet is weer zomer in de Verkadefabriek! Kom als de zon ondergaat kijken naar de nieuwste films en fijne klassiekers op onze binnenplaats.

Zak samen onderuit met een fris wijntje en koud speciaalbiertje en geniet van de zwoele zomeravonden. De hele maand juli en augustus, van maandag t/m zaterdag, zie je films in de Buitenbios.

Vergeet niet even deze FAQs door te lezen, daar kun je handige en belangrijke informatie vinden.Klik hier voor het Buitenbios programmaRegie: Claude Lelouch
Cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh
Genre: Drama / Romantiek
Land: Frankrijk
Jaartal: 1966
Tijdsduur: 102 minuten
Kijkwijzer: AL

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!