CFFF / IJs - City Food & Film Festival

  • CFFF / IJs
  • CFFF / IJs
  • CFFF / IJs

Ijs werd meer dan 3000 jaar geleden uitgevonden door de Chinezen, maar is vooral bekend als Italiaans product. In het warme Italië is deze koude verwennerij op een stokje (of in een schaaltje) immens populair. Maar ook in ons kikkerlandje snoepen we er graag van. We likken wat af (een bolletje ijs staat gelijk aan zo’n 50 likjes) en eten zo’n 6 liter per persoon per jaar.

Film: IJszusters
IJs maken zit de zussen Rita, Alina en Marina Lucchesi in het bloed. Ze behoren tot de bekendste Italiaanse familie van ijsmakers in Eindhoven. Met veel emotie, humor en onvervalste Italiaanse vrolijkheid reconstrueren de zussen hun familiegeschiedenis van vier generaties Toscaanse Brabanders.
Nederlands gesproken

Food talk door Daniela Tasca
Daniela Tasca maakte de documentaire IJszusters in het kader van het project 1001 Italianen. Zo’n twee keer per jaar keert de van oorsprong Italiaanse terug naar haar moederland om familie en vrienden te bezoeken. Dan eet ze meteen alles wat ze in Nederland zo mist: artisjokken, Siciliaanse ronde aubergines, brioche con gelato, ijs in het algemeen, zachte kaki´s en wilde groenten uit het veld. Daniela vertelt over haar film en liefde voor Italiaans eten.

Food talk door Ernest van der Kwast
Ernest, geboren in India, schrijft humoristisch getint proza. Bekend werd hij met het boek Mama Tandoori. Nu is zijn nieuwste boek uit: De ijsmakers. Over Italiaanse familiebanden, die moeilijk te verbreken zijn, over de kunst van het ijsmaken en die van het dichten. Hij maakt je deelgenoot van zijn passie voor Italië en ijs in het bijzonder.

Proeverij door Nice!
NICE ijsjes zitten boordevol biologisch, dus onbespoten fruit. Ze gebruiken geen concentraten, stabilisatoren, conserveringsmiddelen of kant-en-klare fruitpurees en dat proef je: de echte smaak en geur van rijp fruit en vers geperst fruitsap. Dat wordt smullen!

Dit menu duurt ongeveer tot 22.30 uur.

Klik hier voor een overzicht van het festivalprogramma

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!