Voed je geest - CFFF: The Uncertainty Has Settled

Deze documentaire snijdt de discussie over klimaatverandering en energie aan. Na acht jaar reizen in conflict- en rampgebieden besluit filmmaker Marijn Poels een bezoek te brengen aan de Oostenrijkse bergen, waarin hij boeren bezoekt die gebukt gaan onder de Europese regelgeving. Poels stelt vragen over klimaat, wetenschap en politiek en vraagt zich af, doen we eigenlijk wel wat juist is?

Meermalen bekroonde documentaire over landbouw, klimaatverandering en energie. De film werd Bekroond als Beste Documentaire in Berlijn en Los Angeles en is een kritisch verhaal waarin filmmaker Poels kunstig balanceert tussen grote wetenschappelijke en politieke dogma’s.

In de film bezoekt Poels vooral boeren in de deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energie leveranciers geworden. Poels stelt kritische vragen over klimaat, wetenschap en politiek. Het tegengaan van klimaatverandering… Doen we er eigenlijk wel goed aan?

Poels bezoekt hiervoor zeer vooraanstaande wetenschappers. Zoals de 93 jarige Freeman Dyson aan de Princeton University. De natuurkundige die in de jaren 50 nog met Albert Einstein in New York werkte en aan de basis stond van de klimaatwetenschap. 

Overzicht City Food & Film Festival programma
 Regie : Marijn Poels
Genre: Documentaire
Land: Duitsland
Speelduur: 89 min. 
Kijkwijzer: :alleleeftijden:

Speeltijden