Merzak Allouach - Cinéma Arabe / Investigating Paradise

  • Cinéma Arabe / Investigating Paradise
  • Cinéma Arabe / Investigating Paradise

Festival Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Cinéma Arabe bezoekt de Verkadefabriek met drie bijzondere films.

Film: Investigating Paradise
Exquise wijn en beeldschone maagden – 72 voor elke man! Dergelijke fantastische voorstellingen van het hiernamaals worden via YouTube verspreid door salafistische sjeikhs. In Investigating Paradise onderzoekt journaliste Nedjma hoe gelovige Algerijnen over het leven na de dood denken en hoe deze fantasieën doorwerken in de dagelijkse realiteit. Ook de film zelf mengt documentaire met fictie – Nedjma is een personage, de interviews zijn echt. In de levendige gesprekken komen relevante vragen aan bod, zoals: wie streeft er nog naar een betere samenleving of een gelukkiger leven wanneer alle menselijke behoeften worden geprojecteerd op het paradijs? Maar ook: wat heeft dat paradijs een vrouw eigenlijk te bieden?

Combi-kaarten en losse kaarten voor de drie films Investigating ParadiseTramontane en La Vache  zijn te koop aan onze kassa en online. Regie: Merzak Allouache
Genre: Documentaire
Land: Frankrijk, Algerije
Speelduur: 135 min. 
Release-datum: 21 april 2017
Engels ondertiteld

Speeltijden