Mohamed Hamidi - Cinéma Arabe / La Vache - met voorfilm Law of The Lamb

  • Cinéma Arabe / La Vache - met voorfilm Law of The Lamb
Festival Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Cinéma Arabe bezoekt de Verkadefabriek met drie bijzondere films. 
 
La Vache met voorvertoning van korte film Law of the Lamb
De Frans-Algerijnse komiek Fatsah Bouyahmed is in deze humoristische en hartverwarmende roadmovie te zien als Fatah, een boer op het Algerijnse platteland. Zijn dierbaarste bezit is zijn koe Jacqueline, en zijn grootste droom is om met haar de show te stelen op de prestigieuze Salon d’Agriculture in Parijs.

Op een dag ontvangt hij het geweldige nieuws dat Jacqueline voor de competitie is geselecteerd. Voor het eerst in zijn leven verlaat Fatah zijn geboortegrond om per boot de Middellandse Zee over te steken en vervolgens dwars door Frankrijk te trekken – te voet en met zijn prijsdier aan zijn zijde. Het opvallende duo ontketent al snel een internethype, die zelfs het thuisfront niet ontgaat. 


Law Of the Lamb (voorvertoning)
Een oude man en zijn kleinzoon rijden door de Tunesische woestijn onderweg naar de markt om hun schapen te verkopen. Ze worden onderweg aangehouden door twee politiemannen. Om door te mogen gaan moeten ze een rare en ongebruikelijke deal aangaan. 


Combi-kaarten en losse kaarten voor de drie films - La VacheTramontane en Investigating Paradise  zijn te koop aan de kassa en online. 


Regie: Mohamed Hamidi 
Cast: Lambert Wilson, Jamel Debbouze en Fatsah Bouyahmed
Genre: Komedie
Land: Frankrijk
Speelduur: 90 min. 
Engels ondertiteld
 
Speeltijden