Vatche Boulghourjian - Cinéma Arabe / Tramontane - met voorfilm Aziza

Festival Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Cinéma Arabe bezoekt de Verkadefabriek met drie bijzondere films. 

Film: Tramontane
Wat een simpele administratieve procedure zou moeten zijn, haalt het leven van de blinde Rabih volledig overhoop. Bij het aanvragen van een paspoort, dat hij nodig heeft voor een Europese tournee met het blindenorkest waarin hij speelt, blijkt dat zijn identiteitsbewijs is vervalst. De verklaring die zijn moeder ervoor geeft, klopt niet; en zo blijkt zich achter de ene leugen een volgende te verschuilen. Afgewisseld met schitterende muzikale intermezzo’s, voert Rabihs zoektocht naar de waarheid hem dwars door Libanon en terug naar de burgeroorlog waarin het land verwikkeld was toen hij werd geboren. Over die periode lijkt iedereen een eigen waarheid te koesteren; één die het hen indertijd mogelijk maakte om door te leven.

Aziza (voorvertoning)

De jonge Amsterdamse Aziza worstelt met een probleem waar ze bij niemand mee terecht kan. Haar oudere broer heeft door dat ze iets verbergt en houdt haar voortdurend in het oog. Maar is haar broer echt zo onverzoenlijk als hij zich voordoet?

Combi-kaarten en losse kaarten voor de drie films - 
TramontaneLa Vache en Investigating Paradise  zijn te koop aan de kassa en online. Regie: Vatche Boulghourjian 
Cast: Julia Kassar, Barakat Jabbour, Odette Makhlouf
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Release-datum: 1 maart 2017
Nederlands ondertiteld
Speeltijden