Cursus Citytrips 2 - Citytrips 2 / Grand Budapest Hotel

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven.

Vanwege het succes van de cursus City Trips, komt er nu een vervolg: City Trips 2. Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar een aantal prachtige steden, voor The Grand Budapest Hotel gaan we naar het fictieve Zubrowka een plek geïnspireerd op de Weense architectuur.

The Grand Budapest Hotel

In de republiek Zubrowka staat een vrijwel verlaten hotel. Hier werkt monsieur Gustave, een legendarische hotelmanager. Gustave erft het dure schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand vermoord wordt. Haar zoon, Dmitri, wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder. Samen met zijn piccolo slaat hij op de vlucht en proberen ze erachter te komen wie de daadwerkelijke schuldige is.

De wereld van Gustave weerspiegelt de onrustige geschiedenis van de 20e eeuw Oost-Europa en subtiel de echo van de lichtgevende instellingen van La Belle Epoque.

Zubrowka
De oorspronkelijke opzet van Wes Anderson was om een film te maken over Europa, waar hij een kwart van zijn leven heeft doorgebracht. Anderson leest veel Europese literatuur, in het bijzonder Stefan Zweig en zijn herinneringen aan de culturele vrijheid in Wenen. De architectuur in Zubrowka, een fictief land in Midden-Europa, is dan ook geïnspireerd op de Weense architectuur, waar schrijver Stefan Zweig zijn meest gelukkige jaren doorbracht.

Andere films tijdens City Trips 2:
Le Mépris | ma 25 maart | Klik hier
Midnight in Paris | ma 15 april | Klik hierRegie: Wes Anderson 
Cast: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Tony Revolori
Genre: Comedy
Land: VS
Jaartal: 2014
Tijdsduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 12+

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!