Filmcursus Citytrips voorjaar 2020 - Citytrips / A White, White Day

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar een afgelegen dorpje in IJsland. Deze week kijken we de film: A White, White Day.

Inclusief inleiding over IJsland.

Een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses and Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.Regie: Hlynur Palmason
Cast: Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir
Genre: Drama
Land: IJsland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 109 minuten
Kijkwijzer: 12+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!