/ FILMZAAL 5

Filmcursus Citytrips voorjaar 2020 - Citytrips / Jinpa (afgelast)

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar Tibet. Deze week kijken we de film: Jinpa.

Inclusief inleiding over Tibet.

Jinpa vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting tussen een Tibetaanse koerier en een mysterieuze man op reis om de dood van zijn vader te wreken. Naturalistische beelden van de uitgestrekte Tibetaanse hoogvlakte worden afgewisseld met de bewoonde wereld.

Een ruigharige man in een leren pak en met een donkere zonnebril rijdt met zijn vrachtwagen over de uitgestrekte, met sneeuw bedekte vlakte. Tijdens zijn reis onderhoudt hij zich door uit volle borst mee te zingen met het lied ‘O Sole Mio’ , dat hij op een cassettebandje heeft opgenomen. Hij rijdt per ongeluk een schaap dood en pikt een zwijgzame oude man in traditionele kledij op. Net als de vrachtwagenchauffeur blijkt de man Jinpa te heten. Hij is op weg naar Sanak, op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Recensies
★★★★ de Volkskrant: ''Ongrijpbaar en subliem''
★★★★ NRC: ''Troostrijk en wreed surrealisme''Regie: Pema Tseden
Cast: Genden Phuntsok, Sonam Wangmo
Genre: Drama
Land: China
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 86 minuten
Kijkwijzer: 16+

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!