Pawel Pawlikovski - Cold War

Cold War (Zimna wojna) is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Ida, My Summer of Love). 

In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Hij is componist bij een communistisch volksensemble. Zij is een vrijgevochten zangeres met een mysterieus verleden. De politiek, het onstabiele Europa en de vele tegenslagen maken het echter erg moeilijk om de relatie in stand te houden. Een onmogelijke liefde, in een onmogelijke tijd. Cold War volgt de twee 15 jaar lang, van het Poolse platteland naar Joegoslavië tot in Parijs.

Cold War werd o.a. geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Ook won de film de European Film Award voor beste edit. Er werd gezegd: de overgangen in Cold War zijn erg betekenisvol en emotioneel, bijna als poezië. Deze manier van bewerken ondersteunt en verbetert de sensualiteit van het verhaal.

In de hoofdrollen spelen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza bekend uit IDA.

Recensies

★★★★★ de Volkskrant: ''Fabelachtig mooi zwart-wit''

★★★★★ NRC: ''Een meesterlijke film die door de Poolse geschiedenis danst''

★★★★★ The Guardian: ''Een ontroerend verhaal vol passie''

★★★★ VPRO Cinema: ''Oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers''Regie: Pawel Pawlikowski
Cast: Tomasz Kot, Joanna Kulig
Genre: Drama
Land: Polen
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 88 minuten
Kijkwijzer: 12+

Tickets
Bekijk online

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!