Déjà vu / Babyteeth - Filmcursus met Mark Meuldijk

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario.

Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder. Ontdek je een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als ‘wat bedoelt de regisseur?’ en ‘wat is de achterliggende gedachte van een scène?’

Tijdens deze cursusavond zie je de film Babyteeth:
Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Recensies
★★★★ VPRO Cinema: 'Komt mede dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen hard binnen'
★★★★ de Volkskrant: 'Bitterzoet speelfilmdebuut'
★★★★ NRC: 'Puntgaaf debuut over jonge liefde'

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!