Joe Wright - Darkest Hour

Darkest Hour won 2 Oscars tijdens de Oscaruitreiking van 2018 voor Beste Acteur (Gary Oldman) en Beste Make-Up en Haarstijl (Kazuhiro Tsuji, David Milanowski en Lucy Sibbick).

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Recensies

★★★★ - VPRO Cinema: 'Vol vaart en humor.'

★★★★ - NRC: 'Gary Oldmans Churchill is de beste ooit.'

★★★★ - The Guardian: 'Gary Oldman is geweldig als Churchill.' Met filmontbijt op zondag 22 april!


Kaartjes voor film met ontbijt à €15,50 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook 'los' naar de ontbijtfilm, zonder ontbijt. Dan betaal je de reguliere filmprijs. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!

We raden je aan te reserveren!
 


Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.

 


Regie: Joe Wright
Cast: Gary Oldman, Stephen Dillane, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas
Genre: Biografisch, Drama, Historisch
Land: GB
Jaar: 2017
Tijdsduur: 125 minuten
Kijkwijzer:   
Speeltijden