/ FILMZAAL 5

David Byrne's American Utopia - Spike Lee

Goed om te weten: deze film is Engels gesproken zonder ondertiteling, maar het grootste deel van de film is live muziek.

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour.

Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren. David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben.


Regie: Spike Lee
Cast: David Byrne
Genre: documentaire, muziek
Land: VS
Jaartal: 2021
Tijdsduur: 105 min.
Kijkwijzer: AL
 

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
dinsdag
woensdag

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!