/ FILMZAAL 3

De beentjes van Sint-Hildegard - Johan Nijenhuis

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Recensies
★★★★ TV Krant:
"Een heerlijke film met een lach en een traan"
★★★ NRC: "Een grappige, nuchtere Twentse streekfilm over de penopauze"
 Met Food & Film op dinsdag 14 & 21 juli

Een vorkje prikken en een filmpje pikken, dat is het idee achter Food & Film. Op maandag- en/of dinsdagavond krijg je een Food & Film hoofdgerecht én een kaartje voor de film voor €21,50 (€22,50 voor films vanaf 130 min).


Schuif dinsdag 14 juli om 17.00 uur aan voor het diner, de film begint om 18.20 uur.
Of schuif dinsdag 21 juli om 17.00 uur aan voor het diner, de film begint om 18.20 uur.

Kaartjes voor Food & Film koop je voortaan online. Dit doe je door op rechts van deze pagina, onder 'Of koop een pakket' op 'Koop ticket' te klikken.

Meer informatie over Food & Film vind je hier.Je kunt naast elkaar zitten.
We hebben de filmzalen zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden? Dat kan nog steeds. We hebben ook een aantal ‘solozitjes’.

Voor of na de film een hapje eten of drinken? 
Reserveer een tafeltje voor lunch of diner.

Neem je drankje mee de filmzaal in
Een fruitig wijntje, koud speciaalbiertje, gin & tonic of kopje koffie, bestel je drankje in het café en neem het mee de filmzaal in.

Even na- of bijkletsen in het café
Na de film is er altijd een plekje voor je vrij in het café. Om even na of bij te kletsen, met een biertje of wijntje. Je hoeft niet te reserveren, meld je na de film bij het café, dan zoeken we een leuke plek voor je uit.

We doen er alles aan om je een veilige en vertrouwde omgeving te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat in onze zalen de lucht continu ververst wordt? Klik hier voor antwoord op vaak gestelde vragen.Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Herman Finkers, Johanna ter Steege
Genre: Drama
Land: Nederland
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 103 minuten
Kijkwijzer: AL

Supporter€9,50
Normaalprijs€10,50
Speeltijden & Tickets
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
di 29 sep

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!