Quentin Dupieux - Deerskin

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

Deerskin (Franse titel: Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte hij onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens.

In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

Recensies
★★★★ VPRO Cinema:
"Gortdroge en inktzwarte komedie, met briljant spel"
★★★★ de Volkskrant: "Het afwijkende wordt in hoog tempo gewoon"
★★★ NRC: "Charmante nonsens"Regie: Quentin Dupieux
Cast: Jean Dujardin, Adèle Haenel
Genre: Komedie
Land: Frankrijk
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 77 minuten
Kijkwijzer: 12+ 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!