Cursus Deja vu - Deja vu / At Eternity's Gate

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus Déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder.

Deze avond zie je de film: At Eternity's Gate

Inclusief inleiding & nabespreking

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly (genomineerd voor een Oscar), op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac (in de rol van Paul Gauguin), Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik.

De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

Recensies

★★★★ VPRO Cinema: ''Willem Dafoe maakt een onuitwisbare indruk''
★★★★ NRC: ''Toeschouwer wordt soms eventjes zelf de kunstenaar''
★★★ The Guardian: ''Een oprechte, eerbiedige film''Regie: Julian Schnabel
Cast: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen
Genre: drama, biografisch
Jaartal: 2018
Land: FR
Tijdsduur: 111 minuten
Kijkwijzer: 12+
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!