Asif Kapadia - Diego Maradona

Een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende. 

★★★★ de Volkskrant: 'Briljant gemonteerde docu over de gespletenheid van Diego privé en de publieke Maradona' en 'Zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden'
★★★★ AD: 'Een meeslepend drama'
★★★★ Trouw: 'Een fascinerende sage'
Het Parool: ‘Asif Kapadia maakte met veel nieuw beeld een pakkende documentaire’ en ‘Het is genieten als we Maradona over het veld zien zweven’
★★★★ Veronica Magazine: 'Geweldige documentaire over méér dan topsport'

 Regie: Asif Kapadia 


Cast: Diego Maradona
Genre: Documentaire
Jaartal: 2018
Land: VK
Tijdsduur: 125 minuten
Kijkwijzer: 9+

Tickets
Bekijk online

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!