Duelles - Olivier Masset-Depasse

Wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan in de psychologische thriller Duelles.

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice en Céline zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

De psychologische thriller Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal. Er is een Hollywood-remake in de maak met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

Recensies

★★★★ VPRO: “Weelderige psychologische thriller in de stijl van Hitchcock blijft van begin tot eind boeien en wordt nergens voorspelbaar of goedkoop.”

★★★★ De Telegraaf: “Masset-Depasse serveert een heerlijke, onheilszwangere psycho-thriller die nergens voorspelbaar wordt, halverwege helemaal losgaat en de kijker zo tot de laatste scène in een wurggreep houdt.”Regie: Olivier Masset-Depasse
Cast: Veerle Baetens, Anne Coesen, Mehdi Nebbou
Genre: Psychologisch / Thriller
Land: België / Frankrijk
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 93 minuten
Kijkwijzer: 12+ 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!