Christopher Nolan - Dunkirk

OSCAR SPECIAL: Dunkirk won de Oscar voor Beste Geluidseffecten (Richard King en Alex Gibson) en Beste Montage (Lee Smith).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groep geallieerde soldaten in Duinkerken omsingeld door de Duitsers. De honderdduizenden soldaten zijn van alle kanten ingesloten, dus zullen ze over zee geëvacueerd moeten worden. Gevangen op het strand met hun rug naar de zee, worden ze geconfronteerd met een onmogelijke situatie terwijl de vijand steeds dichterbij komt.

Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. De film kent drie verhaallijnen: het strand, de zee en de lucht. Tijdens operatie Dynamo werd er een week lang gevochten op het strand, een dag op zee en slechts een uur in de lucht. Daardoor verloopt het verhaal in de film niet-lineair.

Oscarmarathon
Tijdens de Oscarmarathon kijk je 3 oscarwinnende films en geniet je van een buffet voor €38,50 (jaarkaart: €17,50). Kies uit twee verschillende marathons. Dunkirk zie je tijdens marathon 1, net als The Shape of Water en I, Tonya en start om 16.00 uur. Regie: Christopher Nolan
Cast: Harry Styles, Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Tom Hardy, Jack Lowden
Genre: Oorlog, Actie, Thriller
Land: VK, VS, Frankrijk, Nederland
Jaar: 2017
Tijdsduur: 106 minuten
Kijkwijzer:   

Speeltijden