Farewell Paradise - Sonja Wyss

Tot en met 19 januari is de Verkadefabriek gesloten. Heb je een kaartje voor deze film? Dan krijg je persoonlijk bericht van ons.

Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland.

Je zal maar geboren worden in het paradijs. In een gelukkig gezin met vier meisjes op de Bahama’s in de jaren ’60. Midden in de volle, vrije welvaart van the American way of life. Om daarna, zomaar ineens, met je moeder en zusjes te belanden in een koud, bekrompen, regelzuchtig Zwitserland. Het gaat zo plotseling dat jij en je zusjes bij gebrek aan een huis en geld, verdeeld worden over pleeggezinnen. Je ouders zijn uit elkaar, het is hartje winter. Ruwer had het vertrek uit het paradijs niet kunnen zijn.

Wat is daar gebeurd? Hoe zal elk van de zussen dit trauma verwerken? Krijgen ze zelf gezinnen en met wat voor partners? En hoe gaat die moeder het in godsnaam redden? Het leven van anderen. En tegelijkertijd dus dat van onszelf. Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. Al delen ze dezelfde genen en geschiedenis, toch ervaren ze de relatie met hun ouders en met elkaar compleet verschillend.

Recensies
★★★★ VPRO Cinema:
‘Intiem, persoonlijk, meeslepend en oprecht’
★★★★ NRC: ‘Aangrijpende en fascinerende documentaire’
★★★★ de Volkskrant: 'Sterk pleidooi voor openheid'


Regie: Sonja Wyss
Genre: Documentaire
Releasedatum: 2020
Land: DU, CH
Tijdsduur: 93 min.
Kijkwijzer: AL

Tickets

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!