Filles de joie - Frédéric Fonteyne - Anne Paulicevich

In Filles de joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle, Conso en Dominique, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. 

Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden. Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

Recensies
IFFR: “Met Filles de joie, schakelen regisseurs Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich slim heen en weer van het perspectief van de ene naar dat van de andere vrouw.”
★★★★ Cinemagazine: “De drie hoofdpersonages zijn een waar genot om naar de kijken. Wat ze ook doen, als kijker sta je onvoorwaardelijk aan hun kant.”
★★★ NRC: “Het zijn die lichtere momenten en het innemende spel van Forestier, Lengronne en Lvovsky die zorgen dat je meeleeft met deze vrouwen.” Je kunt weer naast elkaar zitten.
We hebben de filmzalen zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden? Dat kan nog steeds. We hebben voor jullie een aantal ‘solozitjes’.

Wil je twee losse plaatsen of meer dan twee plaatsen reserveren? Dat is op dit moment alleen mogelijk wanneer je twee afzonderlijke bestellingen doet. Nog ietwat houtje-touwtje, maar we werken er hard aan dit technisch snel in orde te maken. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen met de kassa, we helpen je graag verder: 073 681 81 60.Voor of na de film een hapje eten of drinken?.  
Reserveer een tafeltje voor lunch of diner.

Nieuw in de Verkadefabriek: de to go-bar
Je kunt hier voordat je naar de film gaat een drankje halen. Je mag je drankje mee de zaal in nemen. Neem je het afval na afloop weer mee naar buiten? De to go-bar is geopend van 10.45 tot 22.00 uur.

Even na- of bijkletsen in het café
Na de film is er altijd een plekje voor je vrij in het café. Om even na of bij te kletsen, met een biertje of wijntje. Je hoeft niet te reserveren, meld je na de film bij het café, dan zoeken we een leuke plek voor je uit.

We doen er alles aan om je een veilige en vertrouwde omgeving te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat in onze zalen de lucht continu ververst wordt? Klik hier voor antwoord op vaak gestelde vragen.Regie: Frédéric Fonteyne, Anne Paulicevich
Cast: Sara Forestier, Annabelle Lengronne
Genre: Drama
Land: België
Jaar: 2020
Tijdsduur: 90 minuten
Kijkwijzer: 16+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!