Warwick Thornton - Film & Filosofie / Sweet Country

Het thema van deze cursus is vergeten. Een bijzonder rijk thema met positieve en negatieve, morele, psychologische, emotionele en sociale componenten. Het staat centraal in wie we zijn, hoe we gezien (willen) worden en hoe we anderen zien.

We kijken naar films die aansluiten bij dit thema. Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit van Utrecht, geeft een inleiding over de relevante filosofische kwesties en bespreekt de film met je na.

Deze avond zie je de film: Sweet Country

Inclusief inleiding & nabespreking

Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. 

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Harry Marsh blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigt voelt, escaleert de situatie in een schietpartij. Harry komt daarbij om het leven en Sam slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Een posse onder leiding van sergeant Fletcher achtervolgt de van moord beschuldigde Sam en zijn vrouw in de uitgestrekte Australische wildernis.


 

Regie: Warwick Thornton
Cast: Hamilton Morris, Bryan Brown
Genre: Drama
Jaartal: 2017
Land: AU
Tijdsduur: 112 min.
Kijkwijzer: 12+

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!