Film & Filosofie / 45 Years - Andrew Haigh

Het thema van deze cursus is vergeten. Een bijzonder rijk thema met positieve en negatieve, morele, psychologische, emotionele en sociale componenten. Het staat centraal in wie we zijn, hoe we gezien (willen) worden en hoe we anderen zien.

We kijken naar films die aansluiten bij dit thema. Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit van Utrecht, geeft een inleiding over de relevante filosofische kwesties en bespreekt de film met je na.

Deze avond zie je de film: 45 years

Inclusief inleiding & nabespreking

45 years ging in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Berlijn waar beide hoofdrolspelers onderscheiden werden met de prijs voor beste acteur en beste actrice. Andrew Haigh (Weekend) baseerde het script op een kort verhaal van David Constantine. 

Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans.


Regie: Andrew Haigh
Cast: Charlotte Rampling, Tom Courtenay
Genre: Drama
Jaartal: 2015
Land: VK
Tijdsduur: 93 min.
Kijkwijzer: AL

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!