Richard Loncraine - Finding Your Feet

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.

Het staat groot op de filmposter gedrukt: 'the feel-good film of the year'. Een fijne oneliner natuurlijk, maar is het dat ook daadwerkelijk? We spraken onze filmprogrammeur. Zonder het ook maar over recensies te hebben waren haar eerste woorden: 'dit is DE feel-good film van het jaar'. Het blijft natuurlijk een persoonlijke mening, maar een uitspraak als deze horen we zelden.

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft.

Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.

Recensies

★★★ - VPRO Cinema: 'Feelgood-film met uitstekende acteerkwaliteiten van de oudgedienden.'

★★★ - NRC: 'Levendige romkom met zestigers.' Regie: Richard Loncraine
Cast: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley, Celia Imrie
Genre: Komedie, drama, romantiek
Land: GB
Jaar: 2018
Tijdsduur: 111 minuten
Kijkwijzer:  

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!