For Sama - Waad al-Kateab (afgelast)

De Verkadefabriek is van vrijdag 13 tot en met dinsdag 31 maart gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie. Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast.

Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Recensies
★★★★★ de Volkskrant:
"Hartverscheurend en moedig verslag"
★★★★★ NRC: "Een hartverscheurende getuigenis"
★★★★ VPRO Cinema: "Aangrijpend."Regie: Waad al-Kateab, Edward Watts
Cast: Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab
Genre: Documentaire
Land: VK
Jaartal: 2019
Tijdsduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 16+

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!