Kristina Grozeva - Glory

Een simpele spoorwegarbeider vindt, tijdens het controleren van de rails, langs de spoorbaan een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij heeft zich altijd geërgerd aan zijn corrupte collega's en besluit alles netjes in te leveren. Als dank ontvangt hij tijdens een persconferentie een nieuw horloge. Van de gelegenheid maakt hij gebruik om kritiek te uiten op de corruptie bij zijn werkgever wat hem niet in dank wordt afgenomen.

Al gauw blijkt het horloge niet goed te werken en wil hij zijn oude horloge terug; een dierbaar erfstuk van zijn vader. Deze had hij had afgegeven aan de ambitieuze Julia die de persconferentie had georganiseerd. Zij kan het horloge zo snel niet vinden. Er ontstaat een wanhopige strijd om zijn horloge maar ook om zijn waardigheid want door zijn kritiek wordt hij in diskrediet gebracht door Julia. 

Recensies

★★★★ - Filmvandaag: “Deze twee verschillende kanten van Bulgarije worden ontzettend sterk neergezet door zowel Denolyubov als Gosheva. Beiden zijn op een eigen manier intrigerend, van de openings- tot de slotscène” 
 
★★★★ - Het Parool: “Moreel onberispelijk” Regie: Kristina Grozeva
Cast: Margita Gosheva, Stefan Denolyubov
Genre: Drama
Land: Bulgarije, Griekenland|
Speelduur: 101 min.
Release-datum: 06-04-2017
Kijkwijzer: :12+:  :geweld:
Speeltijden