Francis Lee - God's Own Country

Deze debuutfilm van Francis Lee was de winnaar van de Männer Jury Award tijdens het Berlin International Film Festival eerder dit jaar. Het is het Britse antwoord op Brokeback Mountain!

God’s Own Country is een Brits drama over schapenboer Johnny Saxby (Josh O'Connor – Florence Foster Jenkins), wiens leven op zijn kop staat na de komst van een Roemeense migrant. Omdat zijn vader gedeeltelijk verlamd is geraakt door een beroerte en zijn oma te oud is om te werken, is het noodzaak dat hij de boerderij behoudt. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden.

Extra handjes zijn tijdens het lammerseizoen echter nodig, dus vader en oma schakelen de hulp in van de Roemeense Gheorghe. Zijn komst zorgt er onverwacht voor dat Johnny geconfronteerd wordt met zijn gevoelens, want hij voelt zich voor het eerst in zijn leven geliefd. 

Recensies

★★★★1/2 - The Cult Corner: ‘Totaal ontwapenend in haar intimiteit.’

★★★★1/2 - De Telegraaf: 'Alles druipt van authenticiteit.’

★★★★ - De Volkskrant: ‘Een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. Uitstekende acteurs.’

★★★★ - Filmtotaal: ‘God's Own Country is een krachtige, zintuiglijke film met prachtig spel. Een film die meer en meer betovert.’Regie: Francis Lee
Cast: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones
Genre: Drama
Land: GB
Jaar: 2017
Tijdsduur: 104 minuten
Kijkwijzer:    

Speeltijden