Eric Khoo - Goesting / Ramen Shop & ramen

Anderhalf uur kijken naar dampende soepkommen gevuld met verse noedels en verfijnde bouillons op een lege maag, het zou barbaars zijn. We eten daarom een heerlijke kom ramen en kijken ondertussen naar de nieuwe culinaire film Ramen Shop.

Masato is een jonge ramenchef in de Japanse stad Takasaki. Na de plotselinge dood van zijn vader vindt Masato een koffer met oude foto’s en een dagboek van zijn Singaporese moeder die stierf toen hij tien jaar oud was. Spontaan besluit hij naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen. Eenmaal daar aangekomen blijkt zijn oma nog te leven en ontdekt hij welke rol ze heeft gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen en tradities samenkomen.GOESTING


Proef de Verkadefabriek, de hele maand mei. Veel wat we in de Verkadefabriek organiseren is niet tastbaar. We zijn handelaren in emotie, in inspiratie, in wat zich tussen hart en hoofd afspeelt. Met Goesting zakken we af naar de maag. De hele maand mei hebben we extra aandacht voor onze eerste levensbehoefte: eten en drinken.

Klik hier voor het programma


 

Regie: Eric Khoo 
Cast: Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Takumi Saitoh
Genre: Drama
Jaartal: 2019
Land: Singapore
Tijdsduur: 90 minuten
Kijkwijzer: AL

 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!