/ FILMZAAL 5

Peter Farrelly - Green Book

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Recensies

★★★★★ VPRO Cinema: ''Feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie''

★★★★ NRC: ''Onderhoudend spel met clichés''

★★★★ AD: “Het filmplezier druipt ervan af en de boodschap is een halve eeuw later nog steeds van toepassing.”

★★★★ Veronica: “De acteurs hebben een uitstekende chemie hebben waar menig liefdeskoppel nog jaloers op kan worden.”Met filmontbijt op zondag 17 februari!

Schuif aan! Je hebt elke week de keuze uit verschillende films en drie heerlijke ontbijtjes. Kaartjes voor film met ontbijt à €15 zijn online te koop door op 'koop pakket' te klikken. Natuurlijk kun je ook naar de film zonder ontbijt, of naar het ontbijt zonder film. Dan betaal je de reguliere prijzen. Koop je je kaarten liever aan de kassa? Dat kan natuurlijk ook!


We raden je aan te reserveren!

Meer informatie over het filmontbijt vind je hier.Regie: Peter Farrelly
Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali
Genre: Drama
Land: VS
Jaartal: 2018
Tijdsduur: 130 minuten
Kijkwijzer: 12+ 

Supporter€10,50
Normaalprijs€11,50
Speeltijden & Tickets
maandag
dinsdag
Of koop een pakket

"
Green Book met ontbijt, 17 februari
"
"