High Rise - Bosch Architectuur Initiatief

Samen met het BAI (Bosch Architectuur Initiatief) programmeren we dit najaar een filmreeks met als thema ‘Leefomgevingen’. Centraal daarin staat de invloed van de directe woonomgeving op het leven van de mensen die er wonen.

Dokter Robert Laing (Tom Hiddleston) verhuist naar een flatgebouw (een ‘high-rise’) dat een autonome leefgemeenschap vormt en van alle gemakken voorzien is. Al snel vindt hij aansluiting bij zijn mooie buurvouw Charlotte (Sienna Miller) en de bovenbuurman en architect van het gebouw: Mr. Royal (Jeremy Irons).


Dan ontrafelt hij de klassenverhoudingen tussen de verdiepingen. De lagere verdiepingen komen in opstand tegen de elite van de bovenverdiepingen. Het gefaalde architectonische project mondt uit in het versplinteren van de bewoners in verschillende in moordlustige ‘gangs’, met alle gewelddadige gevolgen van dien.

Met inleiding door Frans Schilder
Frans Schilder is senior wetenschappelijk onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving

Over deze filmreeks
Deze filmreeks vormt de aftrap voor het meerjarige thema van het BAI, 'Doorsnee Den Bosch', waar we het debat willen voeden / voeren over het wonen in de regio den Bosch in de toekomst, en over de Bossche Identiteit, van binnenstad tot en met buitengebied. Aansluitend op dat thema bouwt het BAI, samen met de andere architectuurcentra in Noord Brabant en de Vlaamse Kempen, aan een grensoverschrijdend netwerk om zo de kwaliteit van het buitengebied te agenderen. De filmreeks bestaat uit een drieluik waarin steeds een ander soort woonomgeving wordt geportretteerd. Elke film wordt ingeleid of besproken door een gastspreker, die een link met Den Bosch zal leggen.

Het programma:
High Rise | wo 30 sep, 19.20 uur | Klik hier voor kaartjes
The Infinite Happiness | di 27 okt, 19.20 uur | Klik hier voor kaartjes
Ridge | wo 11 nov, 19.20 uur | Klik hier voor kaartjesRegie: Ben Wheatley
Cast: Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller en Elisabeth Moss
Genre: Drama
Release: 2016
Land: VK
Tijdsduur: 112 minuten
Kijkwijzer: 16+

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!